Uspješno realizovan osmi Gimfest

Rate this item
(0 votes)
Dodjelom diploma “Luča" 27.05. zvanično je počeo osmi Gimfest. Riječ je o dvodnevnoj manifestaciji edukativnog i kulturno-umjetničkog tipa.
 
Glavni cilj Gimfest-a je da poveže učenike cijele škole i svih obrazovnih ustanova na Cetinju i šire, roditelje, javne ustanove, organizacije i građane naše lokalne i nacionalne zajednice, a sve u cilju međusobnog upoznavanja, prepoznavanja kvaliteta i potencijala našeg grada i ljudi, prvenstveno mladih, kao i razvoja međusobne saradnje.
 
Svako društvo koje teži razvoju i prosperitetu posebnu pažnju mora posvetiti obrazovanju i obrazovnim politikama, smatra gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan.
 
Raduje me što sa današnje pozicije mogu da poručim svim učenicima Gimnazije da vjeruju u sebe i da slijede svoje snove jer ništa nije nemoguće. Drago mi je što Gimnazija u kontunitetu unapređuje uslove za obrazovanje, što nastavni kadar posvećeno i predano radi sa učenicima, što gotovo svakog mjeseca stigne nova nagrada ili priznanje, učenicima ili nastavnicima, riječju što ste primjer kako se radi za opšte dobro – kazao je Kašćelan.
 
Manifestacija Gimfest je, prema riječima direktorice cetinjske Gimnazije Nataše Stanojević, iz godine u godinu drugačija obuhvatajući sadržaje od interesa kako za učenike tako i za nastavnike.
O Gimfest-u i onome što ova manifestacija predstavlja za naš grad, školu, učenike i nastavnike govori činjenica da se iščekuje maj da bi se mogao prezentovati zajednički rad učenika i nastavnika i vizija onoga čemu škola teži - saradničkom učenju, razvijanju kritičkog duha i podržavanju društvenog angažmana mladih, omogućanju razvijanja talenata i vještina svakog pojedinca. To se može realizovati samo u ambijentu međusobnog uvažavanja i tolerancije, ali uz maksimalnu posvećenost, odgovornost i povjerenje – kazala je Stanojević.
 
Na otvaranju Gimfest-a dodijeljene su diplome "Luča" za 25 najboljih učenika cetinjske Gimnazije. U ime dobitnika prisutnima se obratila Maša Đurić, ističući da je bila posebna čast sticati znanje u najstarijoj Gimnaziji u Crnoj Gori.
 
Velika je čast biti nosilac diplome Luča koja potvrđuje da se upornost, rad i trud moraju dati samo pozitivne rezultate. Ova diploma biće moja životna daska za nove životne uspjehe. Zato smatram obavezom da i u budućnosti nastavim dalje vrijedno i predano da se usavršavam jer znanje je nešto što nam niko ne može oduzeti i u znanju je ključ uspjeha – kazala je Đurić.
 
Na otvaranju Gimfesta-a dodijeljeno je i priznanje volonter godine koje je dobila učenica Teodora Petrović.
 
Drugog dana Gimfesta biće održano Nacionalno takmičenje u spelovanju za osnovne i srednje škole „Spelling Bee“ u svečanoj sali Gimnazije.
 
Partneri ovogodišnjeg Gimfest-a su Prijestonica Cetinje, lokalna turistička organizacija i Američki ugao Cetinje.
Read 3700 times Last modified on utorak, 11 jun 2019 10:17
utorak, 11 jun 2019 10:14 Written by  In Aktuelnosti