Udruženje Crnogoraca Amerike uručilo nagradu najboljem đaku Gimnazije

Tradicionalna Nagrada Udruženja Crnogoraca Amerike (UCA) sa sjedištem u San Francisku, po devetnaesti put, uručena je najboljem đaku cetinjske Gimnazije u školskoj 2018/19 godini Maši Đurić.
 
Novčanu nagradu u iznosu od hiljadu eura ovogodišnjoj dobitnici uručila je, sestra darodavca i predsjednika UCA, Iva Đukanovića, gospođa Seka Vučićević.
Želim ti sve najlepše u životu i daljem školovanju. Da budeš uspješna kao i do sada i da se Cetinje sa tobom ponosi. Da se vratiš ovdje i nemoj da nam ostaneš negdje drugo - kazala je Vučićević.
 
Nagrađena učenica Maša Đurić rekla je da osjeća izuzetnu čast što je kao đak generacije zavrijedila ovu nagradu, koja predstavlja nastavak tradicije koju su utemeljili naši iseljenici iz Amerike.
 
Na tome sam gospodinu Đukanoviću posebno zahvalna, jer ova nagrada potvrđuje njegovu vezanost brigu i ljubav prema Cetinju i Crnoj Gori. Nagrada predstavlja potvrdu trajne okrenutosti naših iseljenika Crnoj Gori i namjere da svojim znanjem iskustvom i materijalnom podrškom budu potpora zdravim vrijednostima našeg društva. Zato sam danas posebno ponosna zbog ovog čina izuzetnog poštovanja mog rada i rezultata - kazala je Đurić.
Publicista Marko Špadijer izrazio je zadovoljstvo što je u mogućnosti da bude dio ovako humanog gesta. Podsjetio je da su priznanje najboljem đaku Gimnazije ustanovili prije dvadeset godina, ispred Udruženja Crnogoraca Amerike, Blažo Sredanović i Ivo Đukanović.
 
Ivo Đukanović je glavni donator, on je naš čovjek u San Francisku. Vrlo uspešan biznismen i vrlo lokal patriotski nastrojen - kazao je Špadijer.
 
Nagrada je dodijeljena u prostorijama Matice crnogorske Ogranak Cetinje.
 
Preuzeto sa RTV Cetinje.