BIVŠI MATURANTI PROSLAVILI 54 GODINE MATURE

Nekada ponosni maturanti cetinjske Gimnazije, a danas uspješni građani u kulturnom, akademskom i društvenom životu zajednice ponovo su se okupili u školi, kako bi proslavili 54 godine mature.

Osim ovog značajnog povoda, motiv okupljanja bio je i obilježavanje 50 godina kulturnog stvaralaštva Đorđija Đoka Mirkovića, koji je i inicijator ovoga događaja.

Prisutne je na početku pozdravio gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan, koji je govorio o važnosti Gimnazije kroz istoriju obrazovanja, ističući značajnu ulogu koju je Gimnazija imala nekad ,a koju ima i sad.

Direktorica škole Danijela Bokan pozdravila je prisutne i ukazala na važnost ovakvih događaja, koji si uvijek prilika da se prisjetimo bivših učenika i profesora koji su ostavili neizbrisiv trag u radu ove najstarije srednjoškolske obrazovne institucije u okvirima Crne Gore.

Takođe, zahvalila je i na vrijednoj donaciji knjiga Nacionalnoj biblioteci "Đurđe Crnojević" i bivšim učenicima koji su na taj način doprinijeli obogaćivanju bibliotečkog fonda Gimnazije.

Za kulturno umjetnički program bili su zaduženi učenici naše škole i muzičar Marinko Pavićević.