VRIJEDAN POKLON DNEVNOG LISTA "POBJEDA"

Dnevni list “Pobjeda” poklonio je našoj školi botaničku baštu – arboretum sa 75 sadnica, povodom obilježavanja velikog jubileja – 75 godina od izdavanja prvog broja ovog dnevnog lista.
 
Botaničku baštu u dvorištu škole sa 75 stabala visokog i niskog rastinja, svečano su otvorili gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan, direktor Pobjede Draško Đuranović i direktorica Gimnazije Danijela Bokan.
 
Gradonačelnik Prijestonice Aleksandar Kašćelan zahvalio se na doprinosu i kazao da su Cetinje i dnevni list Pobjeda višestruko vezani, samim tim što je ovaj list deset godina štampan na Cetinju.
 
Cetinje i Pobjedu povezuje i još jedan važan odnos, a to je društveno-odgovorno ponašanje i briga o mladima. Sadnja botaničke bašte sa 75 sadnica u dvorištu cetinjske Gimnazije, najstarije srednjoškolske ustanove u državi, potvrda je zajedničke težnje da se mladim generacijama omogući sticanje znanja i vještina, ali i da se prirodno okruženje sačuva za buduće generacije – kazao je Kašćelan.
 
Direktor dnevnog lista Pobjeda, Draško Đuranović zahvalio se Prijestonici i kazao da su imali posebnu želju da otvore ovaj arboretum na Cetinju, ispred najstarije obrazovne ustanove u Crnoj Gori.
 
Pobjeda se takođe štampala u Cetinju jedno vrijeme i zbog toga smo u sklopu obilježavanja ovog velikog jubileja odlučili da zajedno sa opštinom Cetinje i zajedno sa našim prijateljima sponzorišemo otvaranje arboretuma ispred najstarije obrazovne ustanove u Crnoj Gori. Mislim da je to i neki logični slijed zato što, ova ustanova koja je osnovana 1880. godine, na neki način je i osnova obrazovnog sistema Crne Gore i želja nam je bila da Pobjeda koja je iznikla iz revolucije i Drugog svjetskog rata upravo na Cetinju otvori ovaj arboretum – kazao je Đuranović.
 
Direktorica Gimnazije, Danijela Bokan pohvalila je način na koji Pobjeda, kao najstariji dnevni list u Crnoj Gori obilježava ovaj jubilej.
 
Ono što danas vidimo i ono čemu smo prisustvovali je otvaranje botaničke baste koja je ukrašena sa 75 novih sadnica. Iza nas su i članovi Prirodnjačkog koji će znati na lijep način da provedu produktivno vrijeme i u dvorištu naše škole a ne samo u učionicama – kazala je Bokan.
 
Podsjetimo, u sklopu obilježavanja 75 godina postojanja Dnevni list “Pobjeda” Cetinju je poklanio i koncert KIC Pop hora, na Dan državnosti, 13. jula ove godine.
Prvi broj Pobjede, lista Narodnooslobodilačkog fronta Crne Gore i Boke štampan je u Nikšiću 24. oktobra 1944. godine, da bi kasnije štampanje bilo preseljeno na Cetinje i konačno u Podgoricu gdje se i danas štampa.
Preuzeto sa RTVCetinje