U svijetu programiranja preko Oracle akademije

U ranom djetinjstvu zainteresovali su me računari, prije svega, igrice i mogućnost učenja preko interneta.
Programiranje sam počeo da učim prije par godina, kada sam savladao neke osnovne korake. Ozbiljan rad počinjem preko svoje škole, Gimnazije Cetinje i profesorice Snežane Miletić, koja me je uputila na kurs škole programiranja na PMF-u u Podgorici i prijavila na Oracle Akademiju, kako bih dodatno usavršio svoje znanje iz oblasti programiranja.

Na Oracle akademiji omogućena mi je obuka za program Java Fundamentals. Učio sam, radio testove i polagao ispite preko Oracle iLearning platforme. Sve je na engleskom jeziku. Lekcije objašnjavaju najsitnije detalje. Testovi se mogu vježbati neograničeno, a ispiti se mogu polagati najviše tri puta. Za ovaj program sam imao dva ispita koja sam uspješno položio. Kako sam uspješno odradio ovaj program, odobren mi je i novi Java Foundations, koji sam takođe uspješno savladao. Na kraju, nakon položena četiri ispita, da bih dobio zvanične Oracle sertifikate za ove programe, morao sam uraditi projekat. Zadatak je bio da napravim igricu u programu Greenfoot, koji sam naučio u okviru programa Oracle akademije. Od samog starta imao sam ideju da ta igrica bude slična igricama koje sam igrao kao dječak. Igrica je “pucačka” a ime sam joj dao “Petar Shootout”, po mom drugu Petru koji obožava takve igrice. Cilj igrice je da se pucanjem spriječe baloni da dotaknu dno table. Nakon svega ovoga siguran sam da će programiranje biti moj životni poziv. Planiram da upišem računarske nauke na PMF-u u Podgorici.

Iskreno preporučujem svima koji žele unaprijeđenje znanja, razvoj vještina i inovacija, važne u ostvarenju karijere u oblasti IT tehnologija, da pohađaju programe Oracle Akademije koja je lider u ovoj oblasti.