Obilježen Evropski dan jezika

JU Gimnazija Cetinje je 3.10.2019.god. obilježila Evropski dan jezika pod sloganom „Language day –your say''.

U aktivnostima su učestovali prvi i drugi razredi, a sam događaj je upriličen u Svečanoj sali Gimnazije.

Naziv događaja „Language day-your say“ upućuje na namjeru da učenici koji su imali neposredno iskustvo boravka u stranoj zemlji prenesu svoj doživljaj, naglašavajući neophodnost učenja jezika i kulture, ali i nephodnost mobilnosti učenika kao jedini način kompletnog doživljaja koji pruža poznavanje jezika.

Svoja iskustva su prenijeli učenici koji su u semptembru ove godine boravili na studijskom putovanju u Francuskoj. O učenju jezika tokom boravka u porodicama, načinu života, kulturno-istorijskim spomenicima govorili su: Iskra Zeković, Petar Đurović, Nikša Zadrima, Stefan Muhadinović, Sara Ćuković i Mia Bujiša.

O boravku u Kini, simbolici kineskih znakova govorili su učenici, polaznici kursa kineskog jezika :David Vuković, Anita Janković, Balša Radović i Anja Mirković. Prezentaciji je prisustvovala i profesorica kineskog jezika Arianna Zhong.

Muzički intermeco je činila numera „Felicita“, koju je u pratnji učenica prvih razreda odsvirala Kristina Čelebić.

Pojedinačna iskustva prenjeli su učenici koji u boravili u Engleskoj, Rusiji i Itlaiji: Sandra Vujović, Anja Obradović i Jovana Vujović.

Drugi segment aktivnosti tokom obilježavanja Dana jezika, vezan je za radionicu povodom osnaživanja učeničkih kompetencija vezanih za bavljenje kontroverznim temama. Radionicu je vodila prof.engleskog jezika Nataša Stanojević u odjeljenju I1.

Kordinatorka aktivnosti povodom obilježavanja dana jezika u JU Gimnazija Cetinje bila je Nataša Stanojević a saradnici, članovi aktiva jezika:Tatjana Zeković, Marko Kusovac,Veselinka Grbović i Jovan Kaluđerović.