Gimnazija proslavila 139 godina postojanja

Naša škola juče je proslavila 139 godina postojanja, a tim povodom Prijestonica Cetinje i grupacija Glosarij obezbijedili su donaciju vrijednu oko tri hiljade eura za opremanje multimedijalne učionice.
 
Odgovoran odnos prema zajednici, a posebno prema potrebama mladih, strateško je opredjeljenje uprave Prijestonice Cetinje na kojem će i dalje istrajavati, svjesna da je gradu potreban mladi i obrazovani kadar da iznese promjene kojima svjedočimo, kazao je gradonačelnik Aleksandar Kašćelan povodom Dana naše škole.
 
Čini mi posebn zadovoljstvo što smo baš danas, uoči Dana Prijestonice Cetinje, u prilici da predamo donaciju u vidu mobilijara, nastavne i IT opreme, koju smo obezbijedili u saradnji sa grupacijom Glosarij - naveo je gradonačelnik Kašćelan čestitajući Dan Gimnazije.
 
On je ocijenio da je donacija skroman doprinos Prijestonice Cetinje i grupacije Glosarij unapređenju uslova za rad i školovanje u Gimnaziji.
 
Kad god pomažemo djeci, kada god ulažemo u njih, ne možemo pogriješiti - naveo je Kašćelan, prenoseći izraze zahvalnosti grupaciji Glosarij na nesebičnoj podršci lokalnoj zajednici i društveno odgovornom poslovanju.
 
V.D. direktorice Gimnazije Danijela Bokan ocijenila je da je cetinjska Gimnazija od osnivanja do danas „luča koja neumorno sija“.
 
Ona je, govoreći o multimedijalnoj učionici, pojasnila da su u školi željeli da stvore ambijent u kojem će se učenici osjećati slobodno, a njihova kreativnost doći do izražaja.
Na moderan i zanimljiv način učenici će usvajati nova znanja, a mi ćemo biti ponosni što smo im obezbijedili uslove po uzoru na najrazvijenije evropske zemlje - kazala je Bokan.
 
U holu Gimnazije, povodom Dana Prijestonice Cetinje 13. novembra, postavljena je izložba „Obale cetinjskog neba“ koju čine radovi učenika prvog razreda sa motivima grada. Izložbene postavke u holu imali su i Preduzetnički i Klub prirodnjaka Gimnazije.